Investice do nemovitostí? Zkuste rychlejší zisk

Za poslední dva roky, kdy celým světem hýbe pandemie koronaviru, dochází k neustálému zdražování a nárůstu inflace, která má dosáhnout až 4 procent. Řada lidí, kteří mají k dispozici volné finanční prostředky, proto vymýšlí způsoby, kam investovat peníze, aby neztratily svou hodnotu. Častým řešením je investice do nemovitostí. Je to však jediná možnost?

investice do nemovitosti

Kam investovat nejlépe?

Investice do nemovitostí je poměrně konzervativní metodou s minimálním rizikem. Je pravdou, že nemovitosti si drží své ceny, které navíc neustále rostou, ovšem najít správný projekt a mít jistotu, že se vám nemovitost podaří celá pronajmout, aby generovala co největší zisky, není vždy snadné. A navíc jsou ceny nemovitostí nyní na špici, takže sehnat nějaký výnosný projekt za rozumné peníze je tak trochu nadlidské úsilí. Proto pokud máte k dispozici volné finanční prostředky, které chcete zúročit v podstatně rychlejším časovém období, zkuste investovat do dluhopisů. Zvolíte-li například možnost investice s Uniprospe.eu, podaří se vám dosáhnout výnosu 9,5 procenta během pouhých 12 měsíců.

nemovitost

Jak to funguje?

Investování do dluhopisů je velmi oblíbené a v mnoha ohledech předčí investice do nemovitostí. Na výběr máte samozřejmě celou řadu možností, ať už krátkodobého či dlouhodobého charakteru, s pevným nebo pohyblivým úročením, avšak pokud chcete zhodnotit své peníze co nejrychleji, pak je vhodné zakoupit si korporátní dluhopis krátkodobého charakteru s pevně stanoveným úrokem. Například již u výše zmíněné společnosti Uniprospe.eu máte garantováno, že své peníze, které jí zapůjčíte, získáte zpět už v prosince 2022 a navíc zúročené o téměř 10 procent. Možností, kde zúročit každou investovanou tisícikorunu o 95 korun za rok, moc není.

Pokud tedy zvažujete, kam své peníze investovat, možná pro vás bude investice do dluhopisů jednodušším řešením než investice do nemovitostí. Budete totiž moci investovat částku dle svého uvážení a peníze zúročíte během krátké doby – bez nutnosti shánět nájemníky, investovat do oprav a podobně.